Кувар
Кувар - Смер уписује 30 ученика који ће кроз стручну наставу научити како се врши
одабир и правилно коришћење намирница, начин припреме, декорација и сервирање
свих врста јела и пића.
Уз помоћ наставника и професионалних кувара, учи се примена принципа правилне
исхране и санитарно хигијенских услова рада, рад у кухињама свих угоститељских објеката.
Настава се одвија у специјализованом школском ресторану – кабинету за учење као и у
угоститељским објектима у граду са обиљем практичне наставе.
Један од најтраженијих послова данас отвара врата свима који воле да експериментишу у
кухињи, желе да раде у врхунским ресторанима, хотелима и на крузерима, а поседују
креативност, маштовитост и воле тимски рад.
Са стеченом дипломом кувара појединац се одмах може запослити у неком угоститељском
објекту, или наставити школовање на Високој пословној школи или Високој хотелијерској
школи струковних студија на смеру Гастрономија.
Александра Младеновић, професорка куварства