Школски часопис
 
16.02.2016.
ЕКСКУРЗИЈА 4.разреда Пожаревац-Праг-Дрезден-Пожаревац

Екскурзија за ученике четвртог разреда Економско- трговинске школе, Пожаревац, изведена је у периоду од 26. 10. 2015 до 31. 10. 2015. на релацији Пожаревац- Праг- Дрезден- Пожаревац у организацији туристичке агенције ARRIVA LITAS из Пожаревца.


 


На екскурзију је кренуло 77 ученика у пратњи 4 наставника, одељењских старешина, матураната, директора школе, лекара и троје водича из туристичке агенције. Ученици су распоређени у 2 аутобуса високе туристичке класе.


 


Први дан:     Полазак 26. 10. 2015. у 05:00 часова ујутро. Путовање је организовано преко Суботице, Мађарске и Словачке, са краћим паузама ради одмора и преласка мађарске границе. У Праг смо стигни око 23:00 часа. Смештај је организован у хотелу ,,Олимпик“, а ученици су распоређени на трећем и шестом спрату.


 


Други дан:   27. 10. 2015. после доручка у пратњи локалног водича организована је посета центру града Краљевом двору, Катедрали Св. Вита, Карловом мосту, Базилици Св. Ђорђа, Старомесном тргу. Ученици су имали прилику да се упознају са културно- историјским знаменитостима Прага. Затим је уследило слободно време у центру града за индивидуалне активности. Након повратка у хотел и вечере, ученицима је организовано вече у дискотеци. Из дискотеке су се вратили после поноћи у хотел на ноћење.


 


Трећи дан:     28. 10. 2015. након доручка организован је излет до замка Карлштајн, резиденције чешког краља Карла IV. Након повратка у хотел и вечере, организована је вожња бродом на реци Влтави уз пратњу локалног водича. По завршеној вожњи бродом, уследио је повратак у хотел и ноћење.


 


Четврти дан:   29. 10. 2015. после доручка организован је излет у Карлове Вари, најпознатију бању средње Европе, у пратњи локалног водича. Повратак у хотел. Дискотека и ноћење.


 


Пети дан:    30. 10. 2015. после доручка, организована је посета Дрездену. У пратњи локалних водича ученици су посетили најважније кулутурно- историјске споменике овог града. Организовано је слободно време и поподневна посета тржном центру, а након тога и повратак у хотел и ноћење.


 


Шести дан:   31. 10. 2015. након доручка и одјављивања из хотела организован је полазак за Србију у 08:00 часова. Путовање са краћим паузама ради одмора и преласка границе протекло је без непредвиђених задржавања.


 


Стигли смо у Пожаревац око 22:00 часа.


 


Планирани програм екскурзије је реализован у потпуности и испунио очекивања ученика и наставника.


 


Понашање ученика је било коректно.


 


Похвале за водиче, возаче аутобуса које је ангажовала агенција, као и за локалне водиче у Прагу, а такође похвале и за одељењске старешине који су савесно обављали свој посао.