Школски часопис
 
28.12.2022.
СТРУЧНА ПОСЕТА ИНДУСТРИЈСКОМ КОМПЛЕКСУ - ,,MIND PARK”
СТРУЧНА ПОСЕТА ИНДУСТРИЈСКОМ КОМПЛЕКСУ - ,,MIND PARK”

Крагујевац, 23.12.2022.

Одељење IVк, образовни профил комерцијалиста је у петак 23.12.2022. у оквиру стручне праксе посетило индустријски центар MIND (Milanovic Industries Park) у Крагујевцу. Овај комплекс је проглашен од стране Владе Србије за пројекат од националног значаја, а пружа производне капацитете за стварање иновативних решења у железничкој и авио-индустрији, али и осталим областима високог индустријског развоја.

Ученици су се упознали са овом компанијом кроз презентацију и излагање координатора за набавку, продају и маркетинг, а потом су обишли комплекс у чијем се саставу налазе многи познати кооперанти Simens Mobility, CAF, Autolift, АltPro, Minel... Гледајући модерне канцеларијске просторе, производне хале, возни парк, логистику, кантине и ресторане, предшколску установу за децу радника и аеродром који је у изградњи ученици су имали осећај као да се налазе у некој развијеној западној земљи.

Након завршене посете парку MIND ученици су искористили лепо време за обилазак центра града и ТЦ ,,BIG Fashion”.Ментори:

Мирјана Ђусић и Весна Животић