Школски часопис
 
17.06.2022.
Дан Школе - 172 године постојања
Обележен Дан школе – 172. године постојања и рада

Свечаном академијом у спортској сали Економско-трговинске школе Пожаревац у понедељак 23.маја обележена је 172. година постојања и рада ове образовне институције. Након химне Боже правде, гостима се обратила директорка Сибинка Живановић истичући:

- Земља се развија и напредује ако је економија јака. А ми, успешно школујемо будуће економисте, рачуновође, комерцијалисте, трговце, угоститеље и туристичаре. Верујем, да ће наша омладина након школовања, остати да живи и ради у својој земљи и да ће се број деце само повећавати... Наша школа која кроз 9 образовних профила школује 742 ученика поноси се успесима ђака и наставника, а томе је несумњиво допринео труд да и ове године унапредимо услове рада и осавременимо наставна средства. Како бисмо реализовали пројекте које имамо, надам се да ће нам као и до сада помоћи локална самоуправа али и Министарство просвете. Верујем да ћемо скупа радити на бољем изгледу школе и сталном побољшању услова рада не би ли наши ученици постизали још боље резултате. А као што приличи традицији наше школе, и ове године су наши ђаци са наставницима–менторима учествовали и побеђивали на бројним такмичењима. Поново се показало да посвећеност, марљивост и упорност доносе успех. Негујући научну истину, лепу реч и праве вредности желимо да наша школа буде још боља, креативнија и успешнија!

Потом су уручене награде и признања једном броју наставника и ученика за постигнуте резултате и афирмисање Школе.
Јубиларне награде добили су: Гордана Вучковић, Драган Неранџић, Радица Платанић, Верица Стевановић, Драган Вељковић, Слободанка Цветић, Татјана Шкорић Крајић, Ивана Јотић, Драгана Стевановић, Ранко Рајић, Милена Златар Ђурђић и Милош Милошевић.

Други део академије чинио је културно-уметнички програм који су за ову прилику уз подршку наставника припремили и извели ученици.

Овом приликом из штампе је изашао седамнаести број школског листа „Нови хоризонти“ који бележи сва важна дешавања и активности ученика и наставника.

Свечаном скупу присуствовали су представници Града Пожаревца, Браничевске епархије, школа са територије града, предузећа са којима установа сарађује, пензионисани и данас запослени радници као и ученици Школе.