top of page

СНАГА ЈЕ У ЗНАЊУ И ЉУБАВИ

У петак 26. јануара у нашој школи приређена је Светосавска академија. У присуству чланова Школског одбора и Савета родитеља, представника локалне самоуправе, државних и локалних институција, ученика, наставника, пријатеља и пензионисаних радника школе, свечаност је започела извођењем химне Светом Сави, потом се присутнима обратила директорка Сибинка Живановић.

Савина дела нас уче да је снага у знању и љубави, у чувању свог језика и традиције, вере и онога што су нам преци оставили“, између осталог је изнела у свом говору директорка.

У име управе Града Пожаревца присутне је поздравио члан Градског већа др Горан Несторовић, чије је ресорно задужење образовање. Пригодним говором је потврдио да је наша школа место где се срећу традиција и модерно образовање, а млади људи успешно обучавају за будуће изазове и професије.

Светосавску беседу изговорио је вероучитељ Душан Пауновић.

Богат и занимљив уметнички програм су извели следећи ученици: Мина Урошевић, Моника Цојкић, Лука Цојкић, Лела Милосављевић, Невена Јовановић и школски хор, које припрема и води Магдалена Богдановић.

Пригодан и актуелан драмски приказ су извели: Милош Мијајловић, Марта Спасојевић, Анђела Цветковић, Матеја Илић, Елена Марковић, Марија Филиповић, Филип Симић, Никола Николић и Драган Николић.

Светосавска академија је завршена песмом „Весели се српски роде“ у извођењу Александре Станојевић.

Овогодишњи славски колачар школе је био Иван Новаковић, док ће ову дужност наредне године обављати Саша Николић.



27 views
bottom of page