top of page

Сајам образовних профила у нашој школи

Updated: Jun 22

У среду, 15. маја 2024. године у сали за физичко Економско-трговинске школе одржан је Сајам наших образовних профила. На Сајму су наставници стручних предмета и ученици представили своје образовне профиле, истакли најзначајније карактеристике профила, наставни план и програм, број бодова који је био потребан у последњих 5 година за упис тих профила....

Ученици осмог разреда основних школа из Пожаревца и околине имали су прилику да се у непосредном контакту са нешто старијим другарима информишу о образовним профилима који их интересују.

Економске техничаре на Сајму представљали су ученици са предметним наставницама Анђелком Стојићевић и Зораном Чоловић;

Финансијско-рачуноводствене техничаре ученици са предметним наставником Снежаном Николић;

Комерцијалисте ученици са предметним наставником Весном Животић;

Туристичке техничаре ученици са предметним наставницима Миленом Златар Ђурђић и Кристином Ристић;

Трговце су представили ученици са предметним наставницима Силваном Ристић и Иваном Рајић; Конобаре су представили ученици са предметним наставницима Сашом Николићем и Дејаном

Штерјоским;

Куваре и посластичаре представили су ученици са предметним наставницима Данијелом Николић, Александром Младеновић и Емилијом Мирковић.

Поред квалитетне наставе, у нашој школи ученици могу своја интересовања да развијају кроз учешће у раду бројних спортских, уметничких и других секција. У школи постоје и раде две ученичке компаније и једна ученичка задруга.

Сајам су организовали чланови тима за каријерно вођење и саветовање ученика у сарадњи са предметним наставницима стручних предмета. Посебну захвалност за ангажовање дугујемо и ученицима који су представљали своје образовне профиле и који су били активни учесници Сајма.


2 views
bottom of page