top of page

ОКРУЖНО такмичење из језика

Након школског такмичења из енглеског језика, одржаног 1. марта 2022. године, ученици Предраг Петковић IVe (наставник ментор Татјана Шкорић Крајић) и Јован Арсић IVтхт (наставник ментор Мирослав Милутиновић) пласирали су се на Окружно такмичење које је одржано 27. марта 2022. године у Паланачкој гимназији у Смедеревској Паланци.

На Окружном такмичењу, Предраг Петковић IVе заузео је 2. место и тиме се пласирао на Републичко такмичење из енглеског језика које ће се одржати 22. маја 2022. године у Mладеновцу.

На Окружном такмичењу из руског језика учествовала је ученица Исидора Миладиновић IVтхт (наставник ментор Радица Платанић).



Meђународно такмичење из енглеског језика Hippo

(Hippo International English Language Olympiad)


Чувена међународна језичка олимпијада постаје традиција у нашој школи. Такмичење ове године обележава десету годину постојања а ученици наше школе редовно учествују од 2017. године.

Ове године наши ученици су добили могућност да одмерe снаге у знању енглеског језика са 67 750 вршњака из око 60 земаља света.

У суботу, 12. марта 2022. године, одржана је прелиминарна рунда такмичења под називом ,,Hippo 2022, English Without Borders”. У две категорије, Hippo 4 и Hippo 5, такмичило се 13 ученика наше школе: Ема Мишић Iтхт, Кристина Стокић Iтхт, Лена Лазић Iтхт, Анастасија Стаменковић IIIе, Вања Савић IIIфа, Ђорђе Крстевски IIIк, Милица Пајић IIIтхт, Вук Бјели IIIу2,

Александра Марељ IVе, Предраг Петковић IVе, Немања Стокић IVе, Димитрије Бељан Станојевић IVе и Алекса Михајловић IVфа. Наставници ментори ученицима биле су Тијана Ђурђевић, Jелена Јовановић и Татјана Шкорић Крајић.

У полуфиналну рунду такмичења, која је одржана 9. априла 2022. године, пласирао се ученик Предраг Петковић IVе (наставник ментор Татјана Шкорић Крајић).


Татјана Шкорић Крајић, наставнике енглеског језика


Youth Innovation Center



Организација „Научи ме”, уз финансијску подршку Владе Сједињених Америчких Држава, осмислила је деветомесечни едукативни програм за ученике средњих стручних школа из југоисточне Србије како би им пружила неопходне вештине и знања за развој сопствених бизнис идеја. Циљ програма је да кроз онлајн радионице са стручњацима из различитих области пословања, едукативне посете успешним компанијама у Србији и менторску подршку тима

организације ,,Научи ме", ученици током програма осмисле, а касније и креирају сопствени производ или услугу. Програм је реализован кроз две етапе, период едукације и менторства и период реализације одабраних идеја ученика. Ученик наше школе, Димитрије Бељан Станојевић IVе, учествовао је у овом програму и ушао у ужи избор ученика који су презентовали своју идеју

на завршном догађају едукативног дела програма, Финалној конференцији ,,Како се мења свет”, одржаној 2. априла 2022.године у Нишу. Учесници програма своје идеје представили су успешним домаћим компанијама, омладинским организацијама и предузетним појединцима. Рад који је Димитрије представио носи назив MEEP-0 Tech Support Bot и намењен је подршци корисницима у случају несналажења у неком програму.

5 views
bottom of page