top of page

“Локални залогај - Рецепт за љубав“

Updated: Oct 31, 2023

Гастрономска манифестација “Локални залогај” ове године одржала се у Пожаревцу. То је манифестација где произвођачи из Браничева и Подунавља долазе да представе своје специјалитете. 10. октобра могли сте прошетати до центра Пожаревца и „окусити“ различите делове Браничева и Подунавља на разним штандовима.


Неки од дистрибутера који су представљали своје производе били су:


- Винарија “Гитарић” – Смедерево

- “Веверко крем” – Петка

- Палачинкарница “Лола” – Винци

- Пчеларска фарма “Живковић” – Бискупље

- Винарија “Миланов подрум” – Лопушник

- Сирана “Јовановић”

- Пчеларска фарма “Живковић”.

- Горица,  “Бистрица“

- Веверко крем

- Ресторан “Viking in”.

- Аtos vila&restaurant

- Палачинкарница “Лола”

- Винарија “Миланов подрум”

- Дестилерија “Новичевић”

- Винарија Гитарић


Економско-трговинска школа и ученичка задруга хоризонт


-Наши угоститељи-кувари и посластичари представили своје таленте кроз оброке и посластице које су распоредили на њиховим штандовима уз помоћ професорки Драгане Грозданић и Емилије Мирковић, док су се око разноврсних пића побринули професор Саша Николић и ученици другог разреда (Матеја Благојевић, Милица Илић, Филип Милићевић, Стефан Милошевић, Раул Андреи Оинак, Ђорђе Петковић и Стефан Стефановић). Такође су ту учествовали и ученици трећег туристичко-хотелијерског смера - Јована Животић, Емилија Стојадиновић, Исидора Петровић, Александра Станојевић, Софиа Урошевић, Ема Мишић, Кристина Стокић са професорком Кристином Ристић, који су испратили целу манифестацију.

Кувари из IIIУ2- Јаков Стојадиновић, Никола Стојадиновић и Кристијан Миленковић су се на самој манифестацији опробали у спремању хране. Циљ доласка економско-трговинске школе на ову манифестацију био је промовисање наше угоститељскеструе , као и целе школе.



Поред испробавања различите хране и пића, могли сте видети извођење плесних кореографија деце и одраслих из плесног клуба “Болеро”, као и слушати музику коју нам је приредио DЈ. Малишани су уживали у радионицама сликања и лепих заната. Такође је на крају овог догађаја наступила Ансамбл свирка уз дељење ружа које нам је обезбедила организаторка ове манифестације. На крају манифестације, прозивали су победнике који су на најлепши начин представили своје производе. Победници су освојили вредне награде, док су остали учесници, као и посетиоци уживали у доброј музици и у осталим забавним програмима.


“На манифестацији сам секао свињски и јагњећи филе, паприку, сервирао сам виш јела. Доста људи је прилазило да пита шта спремамо. Одушевљен сам како смо радили. Одлично искуство!“ Кристијан Миленковић IIIу2


"Први пут сам присуствовала овој манифестациј и морам рећи, опчињена сам! Пријатна атмосфера, добра храна и весели људи... Сви морају да осете ту енергију и окусе храну нашег краја. Саветујем свима да присуствују следеће године јер се овако нешто не сме пропустити!" Ема Мишић IIIтхт

3 views

Comments


bottom of page