top of page

КУХИЊСКИ КАЛФА


У десетој сезони ТВ емисије Кухињски Калфа учествују претходни победници исте емисије. У поменутој емисији представљају се ученици средњих школа смер кувар и посластичар. Како су ученици наше школе освојили прво место 2016. године, сада су добили право на ново учешће, како би својим умећем и вештинама показали своје знање и креативност. Тема емисије је здрава ужина за другове у школи.

Дана 4.4.2022. у школском кабинету ученици трећег разреда Михајло Марковић, Марија Мучиловић, Тијана Симић и Стефан Милојевић припремали су јело: ,,Букет тортиље’’.

Јело су осмислили ученици са предметним наставницима куварства Данијелом Николић и Александром Младеновић. Јело је осмишљено са карактеристичним намирницама са нашег поднебља, пуно је витамина и минерала који су неопходни за здравље и правилан рад организма.

Ученици су припремали јело пред камером ртс-а и водитељком, иако је било необично и помало стресно они су нашу школу представили у најбољем светлу, показали су своје вештине и умеће у припреми јела.


Александра Младеновић, наставник предмета угоститељске струке


3 views
bottom of page