Школски часопис
 
11.03.2016.
КВИЗ

КВИЗ ЗНАЊА – 8.3.2016.


Као и претходне, и ове године је у нашој школи организован Квиз знања за који се пријавио велики број ученика. У финале квиза пласирало се дванаест ученика. Квиз знања је традиционално одржан у сали за физичку културу, па је поред учесника ту била и многобројна публика, која их је бодрила. То су, наравно, били ученици и професори наше школе.


Направљене су три екипе, које су се састојале од по пет такмичара. У свакој екипи била су 4 ученика и 1 професор, као помоћ екипама у играма КОРАК ПО КОРАК и АСОЦИЈАЦИЈЕ.


Екипа „Кугуарси“: Огњен Стокић (IVe1), Јелена Богићевић (IIIf), Драгана Павловић (IIe2), Марко Стојановић (Ie1) и професорка Ивана Јаковљевић.


Екипа „THE DS“: Милош Давидовић (IVe1), Илија Милић (IIIu2), Невена Петровић (IIe2), Марија Миленковић (Itt) и професорка Весна Животић.


Екипа „Бомбонице“: Сања Ђорђевић (IVk), Катарина Стокић (IIIf), Лазар Милошевић (IIk), Милица Грујић (Itt) и професорка Милица Џамић.


Жири, који је водио рачуна о регуларности такмичења чинили су наши професори: Силвана Ристић, Данијела Крсмановић и Жаклина Бранковић.


Такмичари су имали могућност да своје знање из опште културе покажу кроз четири игре: 1. Корак по корак, 2. Игра знања, 3. Асоцијације, 4. Спретност и окретност. Након сваке од ових игара, водитељи су уз помоћ трочланог жирија извештавали о резултатима.


Победу у овом такмичењу славила је екипа „THE DS“, друго место припало је екипи „Кугуарси“, а треће екипи „Бомбонице“.