Школски часопис
 
06.11.2021.
Поспешивање развоја младих – компетенције за 21. век
Креативно-забавна радионица за младе Urban Stream у сарадњи средњих школа из Пожаревца: Економско-трговинском школом, Пожаревачком гимназијом, Политехничком школом и Пољопривредном школом са домом ученика „Соња Маринковић“ Пожаревац, реализује ПРОЈЕКАТ: Поспешивање развоја младих – компетенције за 21. век. Пројекат се реализује у оквиру конкурса за развој младих Града Пожаревца у 2021. години.

Радионице се одржавају у месној заједници „Браћа Вујовић“, наставници који спроводе активности на пројекту су: Маја Марић, омладински радник и Валентина Миланов, наставник информатике и предузетништва. Велику помоћ у пратећим активностима пружају и волонтерке удружења: Невена Савић, Јелена Симић, Вања Савић и Марија Веселиновић, ученице Економско-трговинске школе.Директни корисници су ученици средњих школа, са акцентом на младе из руралних средина. Они ће добити едукацију из следећих области:

• јачање личних компетенција и социјалних вештина

• коришћење дигиталних алата у савременом пословном окружењу

• сазнања о предузетништву и покретању сопственог посла

Пројекат се реализује кроз 10 радионица на којима се ученици активирају на јачању сопствених вештина из поменутих области. Након обуке биће им омогућено да сопствена мини предузећа која буду покренули на обуци и заживе. Кроз њихов рад који ће трајати месец дана, учесници ће проћи кроз све процесе пословања почев од оснивања предузећа, планирања, набавке, продаје и одлучивања како даље користити зарађена средства.

Из Економско-трговинске школе учествују ученици:

• Iк (Ђорђе Вељковић, Ђорђе Голубовић, Оља Ђаловић, Сара Живановић, Сара Радојковић, Алекса Миљковић, Јована Станковић, Лана Ристић, Маријана Стојиљковић, Софија Каменовић и Исидора Микић)

• IIк (Милош Мијајловић, Илија Миладиновић, Анђелија Михајловић, Тања Рајчић и Никола Цвејић) и

• IIIфа (Андреја Павловић, Никола Миладиновић, Немања Првуловић и Тамара Никодијевић)

Валентина Миланов, наставник