Школски часопис
 
04.06.2021.
РЕПУБЛИЧКО такмичење из КЊИЖЕВНОСТИ
ПРВИ ПУТ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ КЊИЖЕВНОСТИ

Ако нас је прошле године корона зауставила на нивоу Општинског такмичења на коме смо освојили друго место, ове године нам ништа није могла. Успели смо да се пласирамо на Републичко такмичење из књижевности – Књижевну олимпијаду.

Милица Јевремовић, ученик IVтт одељења, достојанствено је представила нашу школу, најпре на Окружном такмичењу, на коме се издвојила као једини ученик са довољним бројем бодова који ће представљати наш округ на Републичком такмичењу. За њу је ово била последња прилика да стигне до тог нивоа, јер је завршна година школовања. Труд се исплатио и њено знање, систематично слагано и с љубављу, без муке умножавано, сад је могло да дође до изражаја. Ако и није освојила неко од прва три места, што је у конкуренцији филолошких гимназија за једну стручну школу заиста тешко, бар нас је довела у ранг најуспешнијих у Србији. На Филолошком факултету у Београду, тог 23. маја 2021. године, окупила се елита младих, најначитанијих умова да провере своја знања, свесни да их чека још много изазова, али и откривања чудесних светова књижевности. Осећај треме је безначајан у односу на понос што смо ту, међу најбољима.

Милица је показала да и наша школа, иако стручна, може успешно да се такмичи и у општеобразовним предметима, уз мало труда, љубави и воље. Пут на Књижевну олимпијаду је прокрчен, сад се очекују нови таленти.

проф. Драгана Мратић