Школски часопис
 
22.04.2021.
Успеси наших ученика на on-line такмичењима
ONLINE ТАКМИЧЕЊА

Сајмови значајно доприносе развијању стручних и практичних компетенција ученика и ширењу сарадње са вршњацима из других градова и земаља што доприноси јачању предузетничког духа код ученика, развијању комуникативних вештина и порасту ученичког самопоуздања.
15. Међународни сајам ВПД и УК у Цељу ове године одржан је online 31. марта уз учешће 42 тима из 10 земаља (Канада, Бугарска, Швајцарска, Индонезија, Словачка и бивше републике СФРЈ). Представници наше школе били су ученици IV разреда, смер финансијски администратор, који су и 2019. године учестовали уживо на овом сајму. То су ученици: Благојевић Марко, Бјелоглав Душан и Богићевић Вељко испред УК “ЕКОрација”.
За сајамски наступ ученици су овога пута имали, чини ми се, тежи задатак него пре 2 године јер су морали да се представе путем Gmeet састанка, а пословне састанке воде преко Zoom собе, наравно на енглеском језику. Поред осмишљавања штанда и припреме документације за сајамско пословање са физичким и правним лицима, ученици су морали да креирају website, презентацију и бизнис план, сниме рекламни видео и аудио спот и осмисле целокупну маркетинг кампању. Иако је ово online такмичење више имало ревијални него такмичарски карактер поносни смо на чињеницу да смо једна од само три школе које су представљале нашу земљу.
Као и сваке године почетком марта креће online такмичење “Титан” у организацији “Достигнућа младих” које представља интерактивну компјутерску симулацију у којој се доносе критичне економске и менаџмент одлуке. Кроз симулирану конкурентску ситуацију на тржишту, тимови састављени од два ученика стављају се у улогу предузећа која доносе одређене пословне одлуке, уносе их у рачунарски програм с циљем да се оствари највећи могући профит, продаја и тржишно учешће. Ове године наша школа имала је два тима као представнике и то: мушки тим “Ибица” кога су чинили Благојевић Марко и Илић Алекса и женски тим “Фантоми” кога су чиниле Недељковић Верица и Ђорђевић Анђела. Први тим је успео да савлада неколико рунди такмичења и, као и претходних година, пласира се у првих 16 екипа у Србији али не и да уђе у финале такмичења. Надамо се да ће искуство које су ученици стекли допринети да након завршеног школовања постану успешни млади предузетници.
Ментор:
Ђусић Мирјана