Школски часопис
 
27.12.2015.
Шаховска секција-шаховски клуб

Шаховски клуб наше школе основан је 22. новембра 2007. године на иницијативу ученика IVe3 који су се окупљали и дружили у просторијама школске библиотеке и читаонице. Тај простор се и данас користи за активности клуба. Ученици су исказали велико интересовање за шах, као интелектуалну делатност у којој се комбинују спорт, уметност и наука, али и забава, игра и разонода, математика и логика.


Оснивачи клуба су:  • Славиша Ђурђић, први председник клуба

  • Ивана Стокић

  • Јелена Миховиловић

  • Лазар Пауновић


Клуб усваја Правилник о раду који уједно дефинише права и обавезе чланова клуба.


Шаховски клуб чине редовни, ванредни и бивши ученици школе, а поред њих клуб обухвата више сарадника и пријатеља.


Први турнир је организован марта 2008.године и од тада постаје догађај који окупља, плени и радује све већи број ученика који су заинтересовани за ову древну игру.


У склопу обележавања 160 година постојања Економско-трговинске школе, 20. 3. 2010. године одржан је шаховски турнир на коме је учествовало 12 такмичара. Догађај су увеличали садашњи и бивши ученици школе, који су давали подршку свим учесницима.


Шаховски клуб основан је да би сви заинтересовани ученици показали своје умеће, а уједно је добар амбијент за дружење и забаву.


Турнир је организовала професорка Миладинка Антонијевић заједно са члановима шаховског клуба. На отварању турнира директор школе, Лука Шешум, поздравио је све присутне. Судије на турниру били су др Љубиша Рајковић, професор Живорад Џамић, наставник Велиша Стевановић и Славиша Мицковић, који су и дали допринос у оснивању шаховског клуба.


Прво место освојио је Милош Грујић, ученик IIIтт, који је у фебруару учествовао на Турниру централне Србије у Врњачкој Бањи и пласирао се за Првенство Србије. Милош је иначе победник свих турнира од оснивања шах клуба. Друго место припало је Дарку Радосављевићу, ученику IIIe3, а треће Милану Филиповићу, члану клуба који је прошле године завршио школу. Награде су свечано уручене истог дана.


Руководство клуба од школске 2007/2008. године чине:  • Дарко Радосављевић, IIIe3 председник,

  • Милош Стокић IIIe3

  • Јелена Совиљ, IIIe3