Школски часопис
 
28.11.2019.
Посета ЗБОРУ УГОСТИТЕЉСКИХ И ТУРИСТИЧКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ

Ученици наше школе, са смерова туристички и турстичко-хотелијерски техничар, кувар и конобар, са својим одељењским старешинама, су 26.11.2019. ишли  у Kрагујевац, како би посетили Збор угоститељских и туристичких радника.


Манифестација је одржана у хотелу Шумарице. Ученици су уживали у изложеним радовима, разгледали, запиткивали и сликали се крај њима најзанимљивијих.


Циљ ове стручне посете и јесте био да се ученици ближе упознају са могућностима и широком лепезом радова, коју пружају њихови будући позиви. Поред изложбеног дела, ученици су могли да прате и такмичење конобара у постављању столова, које се одржавало у другој сали, а било је и послужења за све присутне посетиоце, тако да су наши ученици имали прилику да пробају неке од специјалитета Шумадије.


Слободно време смо искористили за шетњу по спомен парку Шумарице и обилазак споменика стрељаним ђацима у другом светском рату.


Након Шумарица ученици су остатак слободног времена искористили тако што су индивидуално разгледали центар града, а након тога и за шетњу и дружење у ТЦ Плаза.


Весели и насмејани, задовољни оним што су видели, али и помало уморни, вратили су се у свој град у вечерњим сатима.


Данијела Крсмановић – одељенски старешина Iу2