Школски часопис
 
23.05.2019.
Руско вече - вече песама, стихова и дружења


        У оквиру обележавања Дана школе, у понедељак, 20.маја ученици наше школе смерова туристички техничар и комерцијалиста који уче руски као други страни језик, припремили су заједно са професорком руског језика програм за своје другове, госте и професоре.


         Свако одељење отпевало је по једну песму. Медијатеком су одзвањали звуци Калинке, Каћуше, Рјабинушке, Дарогај длинају, Три дароги - три пути праћени звуцима гитара. Стихове Пушкина, Јесењина, Ахматове, Цветајеве и Десанке Максимовић казивале су ученице IIIк одељења Марија Ацић, Анђела Девић, Софија Ивков, Сара Илић, Теодора Илић, Дејана Јаковљевић, Марина Куцановић, Анђела Перић, Мартина Станковић и Јована Ћирковић, а такође и Тамара Мурашковић, ученица IIк и Маја Јевтић, ученица IVтт одељења. Гитаре су свирали Анђела Перић, IIIк и Стефан Митић, IIk. 


          Међу учесницима било је и ученика који не уче руски језик. Публику је посебно одушевио диван глас Љубице Николић из IIIтт одељења.


          Хвала господину Драгом Ивићу који је  колегиници Марини Васић, писцу књиге "Пушкин и Срби" уручио статуету А. С. Пушкина коју је добио на поклон из Русије као признање за издату књигу. 


           Помоћ у организацији саме вечери пружило је и неколико колега, свако из домена своје струке, а било је и оних који су своје сувенире, донете или добијене из Русије  поделили са нама, учинивши да нам дружење после програма буде пријатније, чему су допринели и чај, палачинке, руски бисквити, бомбоне, музика и опуштен разговор.


             Хвала свима!


                                                                                          Радица Платанић