Школски часопис
 
03.02.2019.
НАЦИОНАЛНО ФИНАЛЕ ТАКМИЧЕЊА „ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ“

Победом на регионалном такмичењу одржаном крајем новембра у Крагујевцу, наши ученици Милица Меленковић и Душан Дабић пласирали су се на национално финале такмичења „Пословни изазов“.


Национално финале одржано је у периоду од 21.1. до 22.1.2019. у хотелу „88 Rooms“ у Београду. Ово такмичење окупило је 90 ученика из Србије разврстаних у 18 тимова. Првог дана такмичења, ученицима је постављен „изазов“ односно задатак да осмисле производ или услугу која ће омогућити домаћем филму живот ван филмског платна, односно да се култни домаћи филмови приближе генерацијама које долазе како би се сачувале старе, добре реплике из ових филмова. Уз помоћ бизнис волонтера, ученици су имали задатак да осмисле што креативније решење проблема, креирају бизнис план и израде презентацију коју су другог дана такмичења представили жирију и публици. Четири првопласирана тима обезбедила су учешће на „Пословном изазову Западног Балкана“ које се одржава у априлу у Подгорици.


Наши ученици нису били део победничких тимова, али су покупили све похвале присутних, док су њихове менторке, Мирјана Ђусић и Валентина Миланов, добиле понуду да буду спољни сарадници организације „Достигнућа младих“.


ЧЕСТИТКЕ МИЛИЦИ И ДУШАНУ!


 Ментори: Мирјана Ђусић и Валентина Миланов