Школски часопис
 
06.12.2018.
Школски „ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ“

ЕТШ Пожаревац, 22.11.2018.


У четвртак 22.11.2018. и среду 28.11.2018. у кабинету 4 наше школе одржан је школски „Пословни изазов“ у предузетничким вештинама као припрема за регионално такмичење у Крагујевцу које се одржава 29.11.2018. По три ученика из другог разреда (смер финансијски администратор) и из трећег разреда (смер комерцијалиста) имали су задатак да уз помоћ својих другара из одељења одговоре на изазов (везан за реални проблем) који су им поставиле менторке Мирјана Ђусић и Валентина Миланов.


Првог дана изазов је био да осмисле начин на који би се повезали сви средњошколци у нашем граду ради дружења и забаве на отвореном или затвореном простору без употребе мобилних телефона у тренутку реализације активности. Другог дана изазов је био да се осмисли услуга или производ који би унапредио и промовисао вожњу возом од Пожаревца до Мајданпека имајући у виду да је недавно извршена реконструкција пруге на овој релацији.


Веома интересантне идеје ученици су излагали пред публиком коју су чинили њихови другари из одељења, ментори, помоћник директора Гордана Вучковић и предметни наставник Слободанка Цветић. Захваљујемо се колегиницама и ученицима на труду и издвојеном времену.


Meнтори: Мирјана Ђусић


и Валентина Миланов