Школски часопис
 
12.11.2018.
Прослава оснивања новог предузећа "ДЕКОР 012"

Направила сам извештај на основу коментара, мојих другара из групе о  њиховим утисцима у вези рада у ВПД-у и прославе у вези оснивања предузећа. Почетком ове године добили смо нови предмет „Обука у виртуелном предузећу“, старије генерације  су нам говориле како је ово најзанимљивији предмет који комерцијалисти имају по плану и програму. Повучени тиме, једва смо чекали да настава почне.


На првим трочасима упознавали смо се са корацима и правилима које је неопходно испунити одређеним редом како би се основало предузеће, у нашем случају виртуелно предузеће.  Кроз све те фазе прошли смо заједно, од отварања привременог текућег рачуна, преко осмишљавања назива и логоа предузећа, до слања захтева агенцији за привредне регистре ради добијања решења о оснивању и коначног оснивања нашег виртуелног предузећа. Не можемо рећи да нам је било баш лако  испратити сву ту процедуру, али уз помоћ наше професорке, која је иначе и директор нашег виртуелног предузећа, успели смо да савладамо све препреке.


Након успешног отварања виртуелног предузећа „ДЕКОР 012“ и напорног рада, решили смо да направимо једну малу прославу како би се сви заједно забавили, опустили и прославили отварање предузећа. Око организације смо се лако договорили, мушки део наше групе побринуо се за пиће, а другарица и ја смо биле задужене за торту. На прославу смо позвали и другу половину нашег одељења, другу групу, са својом професорком као и директорку наше школе. Прослава је протекла у пријатном расположењу, а од колега из друге групе добили смо на поклон поред осталог и пано, на који ћемо да постављамо наше заједничке успомене.                                                                         


                                                                                                      Извештај саставила:


                                                                                                  Ксенија Стефановић II к