Школски часопис
 
26.01.2018.
УЧЕНИЧКЕ КОМПАНИЈЕ И „ДЕКУПАЖ“ РАДИОНИЦА

УЧЕНИЧКЕ КОМПАНИЈЕ И „ДЕКУПАЖ“ РАДИОНИЦА


 „Ученичка компанија“ је програм који се спроводи у средњим школама скоро деценију у оквиру организације „Достигнућа младих“. Програм се заснива на принципу учења кроз рад – ученици, под надзором својих наставника, обучених ментора, стварају компанију са реалним производима и услугама, развијају је и затварају током једне школске године, а омогућено им је да самостално одлучују шта ће учинити са зарађеним новцем.


По први пут ове школске године у нашој школи основане су две ученичке компаније: „ЕКОрација“ која се бави израдом украсних предмета од рециклажног материјала (ученици одељења IIIк са ментором Мирјаном Ђусић) и „СКС декор“ која се бави израдом саксија и касица од пластичних флаша (ученици одељења IIк са ментором Валентином Миланов).


Због потреба украшавања предмета које ће израђивати, ментори ове две компаније су у среду 24.1.2018. од 18 до 20 сати организовале „Декупаж радионицу“ коју је водила Марија Ранђеловић. Ученици су тако научили како се том техником украшавају флаше, чаше, комади дрвета и кутије.


За наше компаније, нема распуста. Ученици ће максимално искористити зимски распуст да у просторијама школске радионице израде што већи број украса како би били спремни за регионално такмичење које ће се одржати у Београду 15.3.2018.


Овим путем позивамо све заинтересоване да се упознају са радом наших ученика и узму учешће у продајној изложби њихових производа која ће се одржати после распуста 13. фебруара од 11 до 15 сати у холу нове школске зграде.  


Ментори:


Мирјана Ђусић


Валентина Миланов