Школски часопис
 
01.01.2018.
СВАКИ ДАН ЈЕ ИНСПИРАЦИЈА

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању у Смедереву у сарадњи са Центром за промоцију науке и Електротехничким факултетом из Београда организовао је 21. децембра ове године конференцију „Сваки дан је инспирација“. Циљ Конференције био је да се наука и техничка достигнућа пренесу са факултета у основне и средње школе, локалне научно-истраживачке организације и привреду.


Циљна група били су ђаци основних и средњих школа у првој сесији, коју је водио Дражен Драшковић, асистент на катедри за рачунарску технику и софтверско инжењерство. У другој сесији, коју је водио др Захарије Радивојевић, учествовали су научници, истраживачи, наставници, ученици и сви они које интересује наука.


Конференцији су присуствовали и ученици наше школе Савић Никола (IVф), Мирковић Јелена (IIIф), Наталија Стаменковић (IIIф) и Михајло Жикић (IIк) са предметним наставником Мирјаном Ђусић. Они су, као и сви учесници Конференције имали прилику да и практично виде нека нова достигнућа, и учествују у интерактивним демонстрацијама одабраних технолошких решења: лего роботи,  управљање роботом који решава просторне и математичке проблеме, локализација мобилних телефона у затвореним просторијама и слично.


Наставник групе економских предмета


Ђусић Мирјана